onsdag den 11. februar 2015

Referat fra møde I BF-klubben 07-02-15 kl. 15 på Nunatta Atuagaareqarfia


 

Tilstede: Louise Tøt, Sissel Gram, Bolethe Olsen (Bula), Henriette Christensen (Inna), Erik Overby, Malene Muurmann (via Skype)

 

Afbud: Elisa Jeremiassen, Charlotte Andersen, Søren Jensen, Hanne Kristoffersen, Mette Laustsen, Natasja Hvalsøe, Hans Petersen, Erika Nielsen Baadh

 

Ikke fremmødt: Kirsten Heilmann

 

Dagsorden:

 

  1. Fremlæggelse af BF-klubbens regnskab for 2014 og budget for 2015.
  2. Forslag til arrangementer i 2015
  3. Kandidater til BF-klubbens rejse. Husk rejsen skal bruges på noget, der er fagligt relevant.
  4. De kommende overenskomstforhandlinger.
  5. Fra mødedeltagerne
  6. Eventuelt

 

Referent: Sissel

 

Ad pkt. 1

Regnskab for 2014:

BF-klubben i Grønland har i 2014 haft udgifter for i alt kr. 1500,-.

Disse penge er udelukkende brugt til forplejning i de tilrejsende undervisere fra IVA, I forbindelse med kurset i biblioteksudvikling i oktober 2014.

 

Budget for 2015:

Grundet det relativt lave aktivitetsniveau, har BF-klubben ikke brugt særligt mange penge i de sidste par år.

 

Indestående på konto fra sidste år, samt tilskud for 2015 udgør i alt kr. 5000,-

 

Der anbefales at vi ikke søger om Klubtilskud for 2016, således at de indestående penge fordeles på BF-klubbens aktiviteter i 2015 og 2016.

 

Der fremkommer ønske fra Malene, om at bibliotekarerne på kysten får overført sin andel af tilskuddet til evt. forplejning på lokale BF-arrangementer.

 

Louise understreger at der i så tilfælde skal afleveres kvitteringer til tillidsrepræsentantens regnskab.

 

Ad pkt. 2

Louise efterspørger forslag til arrangementer i BF-klubben i 2015. Der forslås hhv. et brunch-arrangement og en julefrokost.

 

Malene stiller spørgsmål til at én person skal sendes af sted til f.eks. et kursus for BF-rejsepengene og efterlyser flere tiltag direkte rettet mod kystens bibliotekarer. I denne sammenhæng gøres hun opmærksom på at tilskuddet til BF-klubbens aktiviteter og tilskuddet til en rejse er 2 forskellige ting og at BF-klubbens rejse i 2015 behandles under punkt 3. Hun gøres også opmærksom på at der senest i 2014, blev hentet undervisere til Grønland, der afholdt kursus for alle interesserede BF-medlemmer.

 

Inna beder Malene om at kun tale på sine egne vegne og ikke antage at hun også taler på vegne af de BF-medlemmer fra kysten, der ikke er med til mødet.

 

Deadline for forslag til arrangementer i BF-klubben: 1. april 2015

 

Ad pkt. 3

Louise informerer om at der kun er indløbet 1 ansøgning om BF-støtte til en rejse i 2015. Bula har søgt om støtte til en rejse til det Kongelige Bibliotek for at bistå i relevansvurderingen af de dele af H. J. Rinks samling (NKS 2488) der endnu ikke er digitaliseret.

Den første del af samlingen - svarende til registrantens gruppe I-IV er digitaliseret. Gruppe V planlægges digitaliseret i 2015. Grupperne VI-IX afventer relevansvurdering inden de også kan digitaliseres. Det allerede digitaliserede materialer er tilgængelige for alle interesserede og det resterende materiale vil blive tilgængeligt efterhånden som det digitaliseres. Se http://www.kb.dk/da/nb/materialer/haandskrifter/HA/e-mss/rink.html

 

Malene ønsker udsættelse af fristen for at søge om rejsen, da hun gerne vil sende en ansøgning og nævner en rejse til Nuuk med henblik på sidemandsoplæring på et uddannelsesbibliotek som en mulighed.

 

Der afholdes en afstemning om en evt. udsættelse af fristen. Malene, Louise og Erik forholder sig neutrale i afstemningen. Blandt de resterende fremmødte er der 0 stemmer for en udsættelse og 3 stemmer mod.

 

Resultat: Bula tildeles BF-klubbens rejse i 2015.

 

Ad pkt. 4

Louise informerer om de kommende overenskomstforhandlinger (OK-15).  Med baggrund i den generelle økonomiske situation i Grønland er De samforhandlende Akademikerorganisationer enige om at fokus i årets forhandlinger skal rettes mod generelle lønforbedringer frem for organisationsspecifikke krav. Der vil derfor ikke blive forhandlet om f. eks. en 6. ferieuge eller ekstra omsorgsdage.

 

Ad punkt. 5

Bula informerer om at Grønlands Statistik har udgivet Statistisk Årbog for 2014 som en samlet e-bog. Bogen findes i en grønlandsk sproget og en dansksproget udgave og kan hentes som PDF og i EPUB-format via www.stat.gl

 

Sissel informerer om at Groenlandica er ved at lave poster til de ovennævnte udgivelser.

 

Ad pkt. 6

Der ønskes forslag til punkter til næste klubmøde, samt ønsker om dato for næste møde. Disse skal være Louise i hænde senest fredag d. 20. februar 2015.