mandag den 22. august 2011

Referat fra BF Klub Møde den 19.8.2011

MM
Mette, Lisbeth, Hanne, Søren, Erik, Elisa, Kirsten, Sissel og Louise (ref.)
Referat fra BF Klub Møde den 19.8.2011


Dagsorden
I. Tr’s møde med Bruno i juni
• Tillægsmuligheder og problemer
• Forhandlingsrettigheder orientering
• BFs Grønlandssider. Mangler der noget? Se http://www.bf.dk/DinAnsaettelse/Emner/Groenland.aspx
• Kontakter i BF
II. mødestruktur fremover
III. fra mødedeltagerne
IV. evt.






1. Tr´s møde med Bruno: Der blev snakket om en del ting ved det sidste møde i BF med Bruno. Dette er hovedpunkterne
 Tillægsmuligheder og problemer: Der er ikke enighed om, hvordan man skal bruge paragraf 6 tillægget, som i følge overenskomsten gives som tillæg ved særlige stilling. Selvstyret har dog haft en del rod i med at finde ud af, hvordan det skal anvendes og hvornår. Derfor er der snak om, at vi skal bruge paragraf 5 tillægget i stedet for. Dette tillæg er et individuelt tillæg.
 Forhandlingsrettigheder orientering: Der har vært en del snak om, hvem der har haft retten til at forhandle for organisation og for individet. Men det er lagt fast, at når det gælder forhandlinger på organisations niveau hører vi under DM. Mens ved individuelle forhandlinger er det TR som står for det. Undtagelsen er dog forhandlinger på chef niveau som skal håndteres af BF i Danmark.
 BFs Grønlandssider. Mangler der noget? Se http://www.bf.dk/DinAnsaettelse/Emner/Groenland.aspx: BF har fået samlet alt om Grønland på en side, som der blev snakket om, da de var heroppe. De kunne godt tænke sig nogle kommentar på siden. Synes vi at der mangler noget, skal nogle af informationerne ændres? Mette har været i gang med at skriv lidt om, hvordan det er bo og arbejde i Grønland, men det er ikke kommet på endnu. Men check siden ud og se, om der noget der mangler.
 Kontakt til BF: Der er 2 personer i BF med Grønland som område. Bruno er inde i overenskomsten og forhandlingsspørgsmål. Formanden for BF, Pernille, har det politiske ansvar. Husk at Mette er stand til at svare på størstedelen af spørgsmålene, når det gælder overenskomsten.
 Rejsetilskuddet: Vi har stadig ikke brugt rejsetilskuddet i år. Eneste betingelse for at kunne søge det, er at man bruger rejsetilskuddet til noget, der har faglig relevans. Derudover har vi et ekstra rejsetilskud, som kan bruges til at sende et medlem med på fagligt landsmøde. Det ekstra tilskud kan vi dog søge om at spare op, så vi kan lave et større arrangement heroppe som vi gjorde med Google kursuset i 2010. Det skal vi dog huske at hente tilladelse til. Husk at alle medlemmer af BF kan søge rejsetilskuddet, det værste der kan ske er at man får et nej.

2. Mødestruktur fremover: Kort punkt, som omhandlede om vi skulle ændre vores nuværende mødestruktur. Der var enighed om blandt de tilstedeværende medlemmer, at det var der ingen grund til.

3. fra mødedeltagerne: Elisa bemærkede, at det havde været meget godt, at have BF (Bruno og Mette) oppe at besøge os sidste år. Det var der bred enighed om, og vi håber at BF tænker på at komme herop igen.

4. Evt.: Mette kom med information omkring ASG. Der har været lidt interne problemer imellem AC og ASG. Men de problemer skal gerne være blevet løst efter AC var heroppe. En af de ting der er kommet frem er, at ASG skal ændre rolle til at være akademikernes talerør (ASG er startede som tjenestemænds organisation), ASG skal ud og markere sig meget mere politisk og gøre mere opmærksom på sig selv.

Den nuværende formand for ASG, Nikoline, har valgt at fokusere på andre aspekter af hendes liv og har derfor trukket sig som formand, der er 2 fra DM som har udtrykt interesse for at overtage formandsstillingen.

ASG har udtrykt, at hvis man har noget der er fagligt relevant for akademikerne i Grønland, så er man meget velkommen til at sende det til dem, så vil det komme til at ligge på ASG´s hjemmeside.

Derudover snakkede Mette lidt omkring de næste overenskomst forhandlinger for 2012, man skal ikke regne med at der er noget at komme efter, da det er en meget stram finanslov. Der er dog håb om, at man måske kunne komme igennem med nogle bløde krav. Men det må tiden vise.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar