fredag den 1. april 2016

Referat fra BF-klubmøde den 25-4-15 kl. 15


Tilstede: Louise Tøt, Erik Overby, Søren Jensen, Hanne Kristoffersen, Bolethe Olsen, Mette Laustsen, Natasja Hvalsøe-Andresen, Sissel Gram (ref.), Malene Muurmann (via Skype)

Afbud: Henriette Christensen, Erika Nielsen Baadh, Hans Petersen, Kirsten Heilmann

Dagsorden:

  1. Godkendelse af referat fra sidste møde
  2. Vedtægter og økonomi i BF-klubben (Malene)
  3. Bula og Hanne fortæller om udbyttet fa deres rejser
  4. Overenskomstforhandlingerne indtil videre
  5. Indkomne forslag til fælles aktiviteter i klubben: Fælles bio-tur til Katuaq, med popcorn og sodavand, Cafetur eller temafest, hvor man udklæder efter tema og julefrokost.
  6. Fra mødedeltagerne
  7. Næste møde

Ad pkt. 1)
Referatet er godkendt med følgende bemærkninger fra Malene: Referaterne bør skrives som beslutningsreferater og de ønskes godkendt af den enkelte mødedeltager inden det sendes ud til alle medlemmer af BF-klubben.

Ad pkt. 2)
Malene ønsker at ændre vedtægterne for BF-klubben i Grønland, fra standardvedtægterne til nogle, der er tilpasset klubben i Grønland. Hun opfordres til at udarbejde et skriftligt forslag til ændrede vedtægter.

Ad pkt. 3)
a) Nordisk Fjernlånskonference
i Oslo i foråret 2014 v/Hanne.

Hovedpunkter omfatter:

  • Oplæg om abonnementer
  • Levering af dokumenter
  • Adgang til databaser
  • Oplæg om copyright v/Harald von Hielmcrone fra Statsbiblioteket
  • Demokratisering af viden

Der var mest om forskningsbiblioteker, mens også lidt for folkebibliotekerne. Bibliotek.dk blev fremhævet som helt unikt i Norden. Ud over oplæggene, var der også et besøg på Universitetsbiblioteket ved Universitetet i Oslo, samt et arrangement på Nasjonalbiblioteket.

b) Fagligt Landsmøde 2004 v/Louise og Hanne

Tema for Fagligt Landsmøde 2014 var Bibliotekaren anno 2014. Fokus var på bibliotekarens faglighed. Folkebibliotekaren var hovedfokus, så der var knap så meget om forsknings- og skolebiblioteker. Ud over de fælles foredrag var der en række mindre sessions med gruppearbejder.

Der blev bl.a. diskuteret om bibliotekaren er nødvendig i det åbne bibliotek og bibliotekarens lokale identitet kontra image udad.

Se links til program og præsentationer fra Fagligt Landsmøde 2014 her: http://bf.dk/arrangementerognetvaerk/snapshot

c) Besøg i KB’s håndskriftssamling v/Bula

I forbindelse med digitaliseringen af HJ Rinks samling har Bula vurderet relevansen af gruppe VI—IX. Indholdet dækker et bredt spektrum af dokumenter, indsamlet af flere aktører i 1800-tallet, der derefter blev indsamlet af Rink. Bula vurderer at indholdet er interessant for Grønland.

Der er en vis bekymring for at digitaliseringen trækkes i langdrag fra KBs side. Evt. inddrages Ilisimatusarfiks rektor, hvis det bliver nødvendigt for at få sat gang i projektet.

Ad pkt. 4)
Selvstyrets krav: - tilbageholdenhed i løn og overenskomsten skal være på 4 år.  – Rammen, der er blevet tilbud forhandlerene: 2 procent på 3 år, 3 procent på 4 år og 0 procent på en 1-2 års overenskomst. Forhandlerne mente, at man kunne forhandle sig frem til nogle af de blødere krav, men det var ikke sikkert.

De fremsatte bløde krav var: særlige feriedage, efteruddannelse, nedsættelse af rådighedsforpligtelsen, bedre mulighed for paragraf 6 tillæg og arbejdsmiljø. Desværre er der pause i forhandlingerne og der er ikke sat nogen dato på, hvornår de bliver genoptaget.

Ad pkt. 5)
Der blev besluttet, at BF-klubben skulle til brunch på Nipisa i efteråret 2015.

Ad pkt. 6)
Intet

Ad pkt. 7)
Der indkaldes til nyt møde, når der er noget at meddele omkring overenskomstforhandlingerne.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar